Sinep tšilli ja viskiga

Suure sinepisõbrana olen ma tükk aega selle tegemist ette tahtnud võtta. Ja nüüd, kui jõulud on ukse ees, on see ideaalne aeg selle plaani teostamiseks. Miks? Sest minu meelest on üks söödav isetehtud kingitus üks toredamaid asju, mida saada. Väga soe ja isiklik, ma leian. Ja kuna ka sinepit soovitatakse nädala jagu enne tarvitamist lasta laagerduda, siis on praegu kõige õigem aeg need kuldkollased purgikesed hakkama panna.
Sinepitegu on äärmiselt lihtne ja üsnagi kiire protsess, sul tuleb ainult otsustada, kuidas soovid seda maitsestada. Vaatasin veidi internetiavarustes ringi ja kohandasin mõned retseptid kokku üheks.

60 g sinepipulbrit
1 dl demerara suhkrut
2 dl 35% rõõska koort
2 munakollast
5 spl valget veini
1 tl soola
0,5 tl jahvatatud kurkumit
1 suurem küüslaugu küüs
1-3 tl tšillihelbeid
1 spl viskit

Sega kokku kuivained, lisa koor, vein, munadkollased ja vispelda segamini. Riivi sisse küüslauk ja puista sisse tšillihelbed. Tšillihelbeid lisa vastavalt sellele, kui vürtsikat sinepit soovid. Seistes muutub sinep vürtsikamaks, eriti kui tšilliseemneid ka sisse jätad!
Kuumuta madalal kuumusel minut-kaks kuni mass muutub vedelamaks. Lisa viski, sega ja pane sinep purkidesse. Säilita jahedas.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *