Mooniseemnetega kapsasalat

c

See on üks selline huvitav salat, mille retseptiviite ma salvestasin ära juba aastaid tagasi, proovitud seda sai mõned kuud tagasi ja nüüd lõpuks ta mul siin ees jälle on. Mitte, et see salat poleks väärt jagamist, vastupidi. Vägagi väärt salat on, eriti praegusel aastaajal, kui pole just kõige värskemate leheliste hooaeg aga huvitavamat ja kergemat lihakõrvast tahaks ikka. Eestimaine peakapsas on vabalt saadavalt ja on üks igati tänuväärne köögivili. Et kui on soov igapäevast kapsasalatit veidi põnevamaks muuta ja üks poolik kotike mooniseemnetega seisab sahtlipõhjas, siis on hea plaan need kaks omavahel tuttavaks teha.
Selle retseptiviitega on kahjuks selline lugu, et iga kord, kui ma seda otsin oma Pinteresti kogumikust, siis ma ei leia seda. Nii ka seekord. Tundub, et olen selle nii põhjalikult ära kategoriseerinud või lihtsalt kustutanud, kes teab. Aga salat on väärt proovimist, aitäh sellele toredale inimesele, kes kunagi ammu selle kuskil internetiavarustes üles pani.

umbes 500 g valget peakapsast
50-70 g rohelist sibulat
1 peotäis murulauku (poes müüdavad potikesed)
1 väiksem porru

kaste:

1 dl keefirit
1 spl vedelat mett
2 spl mooniseemneid
1 tl soola
1 tl sinepit

Viiluta kapsas hästi õhukeselt, kui võimalik, kasuta köögikombaini või mandoliini abi. Haki roheline sibul, murulauk ja porru, sega kapsaga kokku. Sega kokku kaste, lihtne on seda teha tavalises kaanega purgis. Vala kaste salatile ja masseeri see õrnalt läbi. Lase külmkapsi veidi tõmmata ja serveeri mõne maitsva lihatüki või kanaprae kõrvale.

Täpiline salat

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *