Kapsapirukas

Leidsin riiulist üles ühe kokaraamatu, 100 pirukat nimelt. Ja leidsin sellepärast, et juba mitu päeva on kiusanud kapsapiruka isu. Ja isusid teatavasti tuleb rahuldada. Nii tegingi ühe mõnusa piruka vahelduseks grilltoodetele, mida paar viimast päeva pruukinud. Väga hea mahlane plaadikook sai, vaheldus missugune. Retsept üks-ühele raamatust:

Põhi:
250 gr margariini (ma kasutasin võid)
250 gr kodujuustu
5 1/4 dl jahu
1/2 tl soolda
1 tl suhkrut

Kate:
1-1 1/2 kg värsket kapsast
200 gr juustu
4 muna
2 dl hapukoort
1 tl soola
1 tl suhkrut
hakitud tilli
Sega kohupiim, toasoe või, jahu, sool ja uhkur ühtlaseks massiks, pane külmkappi jahtuma. Haki kapsas ja hauta pool pehkemks, maitsesta. Suru taigen vormi, laota peale nõrutatud kapsas, riivjuust ja omavahel klopitud hapukoor ja munad. Küpseta 200 kraadises ahjus 25-35 min.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *