Lasanje

Ma olen postimise veidi vist unarusse jätnud, veidi on häbi küll. Käidud siin ja seal, tehtud ühte ja teist, niiöelda.
Aga kõige selle kompenseerimiseks sai tehtud üks suur ports lasanjet. Ostsin selle jaoks lausa eraldi keraamilise vormi, mida mul varem veel polnudki. Rohelise. Raske on ka. Hea.
Aga nendest kogustest saab vähemalt
4-5 portsu. 

ca 250-300 gr lasanjeplaate
tomatikaste:
200 gr hakkliha
150 gr pruune shampinjone

2 sibulat
400 gr purustatud tomateid
1 küüslauguküüs
punet, soola, pipart, värsket basiilikut

juustukaste:
1 liiter piima
1 dl jahu
50 gr võid
3dl riivjuustu
soola, pipart
Kihtide vahele panin veel riivitud mozzarellat, umbes 150gr jagu ja peale riivitud parmesani ja vene juustu segu ca 200gr jagu.

Valmista tomatikaste, lihtne. Juustukaste oleks hea teha paksupõhjalises potis, muidu tahab põhja kõrbeda. Selleks sulata või, vispliga sega sisse jahu ja sortshaaval piim. Kuumuta paar minutit ja sega sisse riivitud juust. Nüüd pane ahjuvormi kiht juustukastet, plaadid peale, tomatikaste ja juustukaste, peale siputa veidi juustu ja jälle plaadid. Nii mitu kihti, kui plaate jagub. Kõige peale kõik kastmed, hunnik juustu ja ahju 200 kraadi juures umbes 45ks minutiks. Peale ahjust välja võtmist lase jahtuda 10min. Ettevõtmine on, aga hea saab.

Need kurrud näevad minumeelest väga ahvatlevad välja. Umbes kolmveerandi jagu on mul seda veel kodus ootamas. Ja paar kilo maasikaid tuleks ka moosiks keeta. Luban pilte!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *