Karrilammas

Jah, ma olen olnud postimisel laisk. Viimasel ajal on olnud natuke eufooriline olemine. Eelmine reede-laupäev eriti. Tegelikult ka enne seda ja peale seda… Üldiselt, jah, tore ja hea.
Ei, me ei söö koguaeg lambaliha. Sööme paljusid muid asju ka. Aga see on üks siuke põnevamaid retsepte jälle, et teiega jagada, mille nuputasime valmis eufoorilisel laupäeval. Sellest sai 3 suur portsu.

1kg jagu lambaliha, hea kui kondiga
3 haput õuna
200-300gr kaalikat
1 salatisibul
100gr rosinaid
100gr datleid
väike purk kookospiima
1 spl karripulbrit
1/2tl cayenni pipart
1/2tl tshillihelbeid
1-2dl vett
soola

Hõõru lammas soolaga, aseta vormi. Puhasta ja viiluta õunad, kaalikas, sibul, viska liha hulka. Sega hulka ka datlid ja rosinad. Sega omavahel kookospiim, vesi ja maitseained ja kalla seguga üle kõik ained. Ahju 200°C kuumuses ja vähemalt 1,5 tundi, kui mitte 2.

Ilmselt tiba magusam, kui mu muud lambategemised aga vaheldus värskendabki. Pealegi mulle maitsevad karrised road. Ei ole vaja serveerida kartuliga, kui üldse millegagi, siis riisiga. Me sõime niisama, lisandiks kuldsed kaalikatükid ja väike rosin pehmet õuna täiendamas. Magnuse poolt ka heaks kiidetud.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *