Part õlles

Parti tegin ma viimati vist umbes 2 aastat tagasi, jõulude aegu. Vahepeal paar korda olen küll maitsta saanud kui mitte päris isetehtut. Poes pardiliha väga palju ei müüda, nüüd viimasel ajal olen näinud Tallinna Kaubamaja lihaletis marinaadis pardi rinnafileed ja muidugi, aeg-ajalt erinevates poodides külmutatult tervet parti. Aga! Nüüd on Kaubamajas ka külmutatud pardikoibi. See oli rõõm, kui me need vuttide ja krokodillifilee ja hanejalgade ja kalkunikoibade ja küülikute vahelt leidsime. GoodFoodist oli paar kuud tagasi silma jäänud üks tore retsept, mis sisaldas lausa kahte tervet parti aga noh, eks neid retsepte saab ju kohandada, eks.

2 pardikoiba
300ml head porter-tüüpi õlut (ise kasutasin St. Peter’s Cream Trout’i)
3 spl fariinsuhkrut
2 punast sibulat
2 küüslauguküünt
tüümiani
soola

Lõika sibulad neljaks ja pressi küüslauguküüned ahjupoti põhja. Hõõru sulanud koivad soolaga, aseta potti, riputa peale tüümian. Kuumuta eraldi potis õlu ja sulata sisse suhkur, vala pardikoibadele. Küpseta koibi 180-200℃ ahju 1,5-2 tundi.
Serveerisin koibade kõrvale võis praetud rohelisi ube ja maisitõlvikuid. Pardiliha võib jääda vintskeks, kui seda liiga vähe küpsetada. Parem rohkem kui vähem. Part on üldiselt ka suht rasvane, see ekstra-aeg ahjus sulatab naha alt ehk rohkem rasva ära mis ju ainult kasuks tuleb. Pardil on omapärane ja tummine maitse, just siuke, mida iga päev ei tahakski. Porteri kreemine mekk lisas omapärast nüanssi.
Õlles tasuks kindlasti proovida ka veiseliha marineerida ja küpsetada, proovin selle ka kindlasti kunagi ära.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *