Lammas veinis

Ükspäev pakkus mu endine klassivend, kes pärit Hiiumaalt, et kas ma ei oleks huvitatud noore lamba lihast. Soodsalt. Kasvõi terve lammas korraga. No muidugi, pole küsimustki, muidugi olen. Aga paraku ei mahu mu külmkappi ei terve ega ka mitte pool lammast, seega võtsin esialgu tagasihoidliku 4 kg, sealhulgas ka kints. Kintsuga sain nö. ühele poole juba järgmisel õhtul, ahjupotti appi võttes.

lambakints, soovitavalt väiksem
0,5 kg porgandeid
100 gr kuivatatud ploome
2 sibulat
2 dl punast veini

1 dl vett
veidi rosmariini
soola, musta pipart

Hõõru kints soolaga kokku, riivi pipart peale. Viska potti peale pestud porgandid, väiksemad võiks jääda täitsa terveks, suuremad lõika pooleks. Poolitatud sibulad ja ploomid ka hulka. Riputa peale rosmariin ja küpseta 200℃ ahjus 1,5-2 tundi niikaua kuni liha kondi küljest lahti on löönud.

Tõesti väga hea liha, Arno! Aitäh!
Kusjuures Arno rääkis mulle ka seda, et tädi, kes tal lambakasvataja on, ütles et tema olevat inimestelt kuulnud, et pole poodides müüa eriti. Et nõudlust pole. Aga samas, kui küsisin, et palju sa siis mandrile liha kaasa tõid, ütles ta, et hommikul oli olnud 5 lammast, ja õhtuks oli järgi vaid mõned tükid, mille hulgast mul valida oli. Ehk siis nõudlus on küll, vägagi, aga ongi just see, et kuskilt pole osta! Mingi aeg tagasi oli EPLis ka artikkel selle kohta, et lambaid on kasvatajatel küll aga müüa pole kuskile. Ja suuremad kaupluseketid kommeneerisid ka, öeldes, et pole piisavat nõudlust. Samas artikli kommentaarides oli palju inimesi, kes imestasid selle üle ja ütlesid, et ostaks hea meelega – kui oleks osta kuskilt! Kõik turule ju ei jõua… Ah, ma vist võin sellest tüütuseni rääkida tegelikult. Lihtsalt, koguaeg sealiha süüa tüütab ju ära!

You may also like...

3 Responses

 1. Inka says:

  ma oleks ka väga huvitatud:))

 2. oxx says:

  jaa, lugesin ka seda artiklit. ligi 200 kommentaari oli sellel imo, enamus inimesi imestamas, mismoodi pole nõudlust – ostaks seda kasvõi üle päeva, kuid seda pole ju lihtsalt kuskil müügil.
  vandenõu!!

 3. Indrek says:

  Ma võtaks ka, kui keegi niimoodi pakuks. Lammas on ju nii hea, aga samas raskesti kättesaadav. Poes praktiliselt polegi, turul on ka seis nagu ta on, seal mõne müüja käest ei taha enam osta ka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *