Roheline südamesupp

Mulle maitsevad supid ja sellepärast üritan pidevalt uusi ideid genereerida. Mida lihtsam, seda parem. Ma ei tea, võib-olla olen ma veidi napakas aga poes ringi tuiates avastasin külmkapist kanasüdamed ja mõtlesin, et need ei saa halvasti maitseda. Supi sisse sobivad kindlasti.

1,5l vett
100 gr kanasüdameid
150 gr brüsseli kapsast
150 gr külmutatud spargelkapsast
1 tl riivitud ingverit
1 kanapuljongikuubik
1 tl meresoola
näputäis valget pipart

Sulasta ja puhasta südamed kelmetest ja rasvast. Poolita kapsad ja lisa keevale veele koos puhastatud südametega. Lisa sool ja puljongikuubik. Keeda ca. 5 min, lisa külmutatud spargelkapsas, ingver ja pipar. Lase supil korra keema tõusta ja eemalda tulelt, et köögiviljad liiga pehmeks ei keeks.

Sellest jätkub ilusti kahele sööjale. Kes pole üleliia näljased. Ma arvan küll, et ma ei eksinud maitsvuse suhtes, lihtsalt võib-olla natuke õõvastav mõelda, et sööd südameid. Maheda maitsega ja natuke vetruv hamba all, aga mitte üleliia. Kindlasti sobivad need hästi mingisse hautisesse või nagu mulle meeldib – ahjurooga.

You may also like...

1 Response

  1. Evelin says:

    mõte südamest ei ole kusjuures üldse õõvastav:D ma mõtlesin, et võiks valentinipäevaks südamepirukaid teha või midagi. aga samas mina ütlesin ka lihavõtete ajal, et – noh – kas lihavõttejänest ka küpsetame?

    (mus ei ole vist eriti seda vegetaarlase alget)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *