Munasupp

See lihtsalt on hea. Väga hea. Väga hea, kui sulle maitseb vürtsikas ja kui sul on kapis posu erinevaid vürtse. Sest need on sul kapis kuna sulle meeldib vürtsikas toit.
Idee ja inspiratsiooni sain restoranist Elevant, kus me eelmine nädalavahetus käisime end mõnusa söögiga taastamas. Seal on muide maitsev kohapeal (väidetavalt) valmistatud mangomahl (rohkem nagu püree ja magustoidu asemel) ja imehea mangolassi.

oliiviõli
2 suurt küünt küüslauku
1-2 tl punast karripastat
70 gr tomatipastat ( ca 2 spl)
2 cm jupp ingverit
1 spl garam masalat
1 tl chillihelbeid
sorts Kikkomani sojakastet
1 liiter puljongit (kasutan Herbamaret)
näpuotsatäis suhkrut
peenikesi riisinuudleid (kasutasin “inglijuukseid”)
3 keedumuna
soola, musta pipart

Pane pott madalale tulele, vala potti õli nii, et põhi oleks kaetud. Purusta sisse küüslauk ja sega, lisa karripasta ja sega, lisa kõik ülejäänud maitseained (va sojakaste ja suhkur). Kuumuta paar minutit, vala juurde puljong. Lase natuke keeda, et segu pakseneks veidi, lisa soja, ja kui soovid siis suhkur ka. Kuumuta veel veidi, lisa riisinuudlid ja keera pliit kinni. Lase nuudlitel supis paar minutit seista, tõsta supp kaussidesse ja jaga võrdselt neljaks lõigatud munad.

Noh, päris Elevandi supp see muidugi pole, aga päris ligilähedale sain, ja oh boy, kui mõnusalt see maitses. Soovitan nuudleid mitte liiga pikaks jätta, muidu on natuke tülikas süüa. Aga kui jätad, siis hea nipp on võtta ligi hoopis pulgad, süüa nuudleid ja juua kausiäärest vedelikku peale. See on täitsa mõnus nii, proovige vahest, kui pole veel :)

You may also like...

9 Responses

 1. ohh says:

  nii, see läheb homme ilmselt testimisele:)

 2. Anna-Liisa says:

  Aga ütle, mis see tomatipasta on, mida kasutada? Paljudes retseptides on muudkui, et tomatipasta, aga teadupärast on need tihti üsna erineva maitsega ja kuna ma ei ole suutnud veel lemmikut välja selgitada, olen tihti mõne toidu tegemata jätnud, sest ei viitsi jälle valima hakata.
  Nii et oleksin jube tänulik, kui saaks mõne konkreetse nimelise soovituse :)
  Sest seda suppi tahaks proovida küll.

 3. Kärt says:

  Tomatipasta on konsentreeritud tomatiollus, selline paks pasta, mitte vedel lurr. Ma olen igauguseid erinevaid kasutanud, tihtipeale vene päritolu, konkreetset nime ei oskagi öelda. Aga praegu on kapis paar väikest purki Eldordo oma. See peaks ikka suht ühesuguse maitsega olema, sest koostises on tavaliselt tomatid ja sool, ei muud. Salvestil on ka tomatipasta, 20% terav, aga see pole päris see õige, olen seda ainult pitsa tegemisel kasutanud. Tegemist ei ole ka lihtsalt niisama purustatud tomatiga! Loodan, et olin veidikenegi abiks :)

 4. Pille says:

  Oi, see on väga põneva moega supp. Ja Elevandi aedviljapakora ja mangolassi on mul alati menüüs seal ;)

 5. Anna-Liisa says:

  Ma tean jah, et nad ei peaks olema maitselt kuigivõrd erinevad, aga mai tea, vb ma olen tomati kohalt eriti maitsetundlik, sest minu meelest mõni on ikka täitsa rõve, hästi hapu või koguni mõru, aga teine on kuidagi leebem. Aga eks proovin seda suppi siis mõnega, mis siiani enam-vähem on tundunud :)

 6. Anna-Liisa says:

  Tänkjuu, tehtud! Tõesti superhea supisöök.

 7. elve says:

  kus kohast on võimalik chillihelbeid saada? ma pole veel kusagilt leidnud.

 8. Kärt says:

  Anna-Liisa, aga palun!
  Elve, kindlasti on neid Piprapoes!

 9. Juc says:

  oi kui ilus, peaks ka proovile panema

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *