Tšilline ahjukana

Liblikkana Tšillikana nuudlitega

See on üks vana retsept, mille sain kolleegilt aasta-paar tagasi, kes reklaamis seda kui väga head ahjukana. “Sulle kindlasti meeldiks, Kärt” ütles ta. Ja järgmisel päeval tõi ta mitu aastat vana Oma Maitse ajakirja, millest tegin kiirelt illegaalse koopia ja võtsin asja nö. plaani. Tehtud see roog sai ning mulle see meeldis tõesti, ahjukana fänn nagu ma olen.
Ehmatavalt suur kogus tšillikaunu ei muuda kana liiga tuliseks vaid just parasjagu. Ja kui kana lõigata “liblikaks” (videojuhendi leiad siit), saab see veel ekstra kiirelt valmis ehk umbes 1,5 kilone kana valmib ahju 50 minutiga. Külma ilmaga topelt kasulik, ahi kütab toa soojaks ja tšillilkana sööja kere!

6-8 tšillikauna
1 spl meresoola
1 tl kurkumit
1 tl jahvatatud vürtsköömneid
4-5 küüslauguküünt
peotäis värsket koriandrit või peterselli (koriander on soovituslik!)
1 laimi mahl
2 spl riivitud ingverit
riisinuudleid
1 dl külmutatud rohelisi herneid
2 keskmist porgandit

Lõika kana “liblikaks” ja eemalda rinnaluu. Püreesta kõik maitseained köögikombainis ühtlaseks pastaks (tšillikaunad koos seemnetega) ja määri see kana naha alla. Hoia marinaadis vähemalt 1 tund, eriti hea tulemuse saad, kui lased kanal maitsestuda 12-24 tundi. Küpseta sõltuvalt kana suurusest 50-60 minutit 200°C ahjus. Võta ahjust, lase 10 minutit jahtuda ja lõika osadeks.
Keeda riisinuudlid koos külmutatud hernestega 1-2 minutit, kurna ja riivi juurde värske porgand. Serveeri kana juurde, soovi korral maitsesta sojakastmega ja pigista peale laimimahla.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *