Kana-seenesupp

Nädalavahetusel sain “kerge” hilinemisega ühe kokaraamatu omanikuks, mis ilmus juba ammuilma tagasi, “Aastaring köögis”. Tegelikult olin sirvinud seda juba mitu korda sõbra pool ja mitmed inimesed olid seda kiitnud. See on praegu Apollos soodushinnaga, kes tahab, minge otsige.
Leidsin sealt ühe supiretsepti, mille tegelikult tegin päris ümber. See oli algselt mõeldud püreesupina aga kana püreestatuna ei tundunud mulle eriti ahvatlev, seega otsustasin teistmoodi teha. Sellest saab kolm portsjonit.

400 gr broilerifileed
100-150 gr šampinjone
1 vars porrut
1 karp maitsestamata toorjuustu
peotäis peeneid lühikesi niitnuudleid
1,5 liitrit puljongit
soola, musta pipart

Lõigu kana tükkideks ja prae potipõhjas kiirelt veidikese õliga, maitsesta soola ja pipraga, tõsta potist välja. Lisa potti veidi õli ja viska sisse viilutatud seened. Prae keskmisl kuumusel, kuni enamik veest on aurustunud ja lisa viilutatud porru. Kuumuta mõni minut ja vala peale puljong, lase keema tõusta ja lisa nuudlid. Keeda paar minutit, lisa kanatükid ja lusikahaaval toorjuust. Sega, kuni juust on sulanud, maitsesta soola ja pipraga.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *