Ploomi-ingverikana bulgur-nisuga

Ostsin endale lõpuks ometi blenderi! Sõbranna küll hoiatas, et alguses ostad suure õhinaga ja pärast ei kasuta seda eriti, sest ta ei tööta nii ideaalselt kui tahaks ja üldse. Aga ma ei tea, ma ikka kannatasin kuid ja kuid ja mõtlesin, et kas ikka on vaja seda ja surusin oma soovi alla aga.. Aga mulle tundus siiski, et meie majapidamisse oleks seda ikkagi vaja. Ja juhuslikult eile nägingi seda poes, firmalt Krups (ma loodan, et see on vastupidav). Vähemalt ei olnud see eksemplar kõige odavam. Ja ostsingi ära. Siiani tundub, et on päris hea, oleme teinud loomulikult mitut sorti smuutit, guacamolet, püreestasin kõrvitsat ja tegin kastme/marinaadi kana jaoks. Ahjaa, muidugi esimese asjana proovisin kohe jääd purustada, ja see toimis ideaalselt. Mis tähendab … loomulikult margaritasid ja muid lõbujooke, ihihi.

2 broilerikoiba
100 gr kuivatatud ploome
0,5 dl vett
0,5 tl tshillihelbeid
2 spl vahtrasiirupit
1 tl värskelt riivitud ingverit
1 spl oliiviõli
soola

Serveerimiseks:
1,5 dl bulgur-nisu
1 väiksem paprika
1 väiksem porru
1 dl seedermänniseemneid
puljongit
soola
veidi oliiviõli

Valmista ploomikaste/marinaad: vala ploomidele peale keev vesi ja lase neid paisuda umbes 30min. Seejärel pane nad köögikombaini või blenderisse, lisa kõik muud kastme ained ja püreesta kuni segu on ühtlane. Pese kana, hõõru soolaga ja vala kaste kanatükkidele, sega kuni kana on üleni kaetud ja jäta külmkappi maitsestuma vähemalt tunniks ajaks. Küpseta 200°C ahjus plaadi peal umbes tund aega, aeg-ajalt tükke pöörates.
Bulguri valmistamiseks pese bulgur vähemalt kora külma veega läbi ja valmista puljong. Pane bulgur kaanega suletavasse anumasse ja vala peale tulikuum puljong nii, et bulgur oleks täiesti kaetud. Aseta peale kaas ja lase seista umbes 30 min. Lõigu paprika ja porru peenelt, pruunista minut-kaks koos seedermänniseemnetega tulisel pannil, lisa juurde kahvliga läbi segatud bulgur. Kui tundub, et segu on liiga kuiv, lisa sorts vett.

Bulgurit sõin ka esimest korda, ja see oli hea üllatus, veel üks uus ja huvitav kõrvalroog, mida kindlasti edaspidi ka teen. Seda poes on natuke keeruline tegelikult leida, ise sattusin selle peale täitsa juhuslikult Kaupmehe hulgilaos. Aga tean, et seda pidi ka erinevates mahepoodides müüdama.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *