Pesto-kitsejuustuga kana

 

Kui hetkel tärkab kõigi lemmik karulauk ja paljud rõõmustavad oma köökides ja blogides selle krehvtise rohelise taime üle siis minul tuleb avalikult tunnistada oma laiskust. Pole jõudnud turule karulauku kaema ega ühtki lähedal asuvat metsaalust ka ei tea, kuhu otsima minna.
Seega tuleb rahulduda kõige klassikalisema pestoga. Ja kuigi ma tean, et broilerifilee ei ole paljude esmavalik siis seekord sobib seda hästi kasutada, eriti kui liha saapatallalaadseks mitte küpsetada.
Segades kokku kaks head asja, saab seda headust topelt ehk kõikide kitsujuustufännidele, see on just teile. Ja ise pesto kokku suristada on ju lihtsamast lihtsam, võttes aega vaid loetud minutid.

Pesto:
1 pott basiilikut
1 küüslauguküüs
3 spl extra-virgin oliiviõli
50-70 gr parmesani
3-4 spl seedermänniseemneid

2 broilerifileed
100 gr pehmet kitsejuustu
soola
praadimiseks õli

Surista köögikombainis kokku pesto. Sega see kausis kokku pehme kitsejuustuga. Lõika broilerifileed keskelt pooleks, kui soovid. Kui ei, siis haamerda fileed veidi õhemaks. Riputa fileedele mõlemale poole soola ja aseta õlisele kuumale pannile paariks minutiks praadima (paksemaid fileetükke prae kauem, umbes 5 minutit). Keera fileedel külge, määri praetud pooltele pesto-juustusegu, aseta kaas pannile ja küpseta kuni fileed on küpsed.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *