Kukeseenekaste

Värskete kartulitega kukeseenekaste, seda peab vähemalt 1 korra aastas sööma. Ma ei mäletagi, millal ma viimati kartulit sõin, või siis ise midagi kartulitest tegin. Aga see toit on küll kohustuslik. Kastme tegemine on ka imelihtne, praed sibulaga seened, riputad veidi jahu hulka ja kuumutad koorega paksemaks. Kõrvale sai värskekapsa-rohelise sibula salat hapukoorega. Ja kõigile värsket tilli! Tilli ma iseenesest väga ei armasta, aga kohustuslik on see nt. frikadellisupis. Praemuna peale on ka hea panna, ja muidugi siia ka.

You may also like...

4 Responses

 1. Pille says:

  Kukeseenekaste on tõesti kohustuslik roog ja justnimelt varajaste kartulitega. Mmm. Mina olen muide suur tillisõber – see nii ülieestilik ürt mu meelest:)

 2. BC says:

  mmm… ma annaks pool lehma ja kolm kana sellele, kes mulle praegu kukeseene kastet värske kartuliga teeks :D

 3. Kärt says:

  Pille, eestlaslik ürt on ta tõepoolest.. aga mumeelest sobib ainult teatud toitudesse. See on muidugi ainult minu arvamus! :)

 4. maitse.tv says:

  Kukeseen ja värske kartul on praeguse aja mõnusamad asjad, millest süüa teha.

  Tilli suhtes jään eriarvamusele, meie kasutame seda tõesti palju.
  Kahjuks on värske poetill täiesti maitsetu aasta ringi, talvel jääb üle kas soolatud või kuivatatud tilli kasutada. Praegu aitab turg hädast välja.

  Indrek

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *