Part glasuuris

Parti polnud ammu söönud ja nii otsustasimegi reede õhtuks pardifileed valmistada. Selle retsepti järgi oleme ka varem pardile kastme või õigem oleks öelda, glasuuri teinud. Retsept siit, tegin selle oluliselt lihtsamaks.

2 pardifileed
2 spl mett või vahtrasiirupit
3 spl palsamiäädikat
1 tl kuivatatud tüümiani või 1 spl värsket
1 dl puljongit
1 tl padrirasva
soola ja musta pipart

Lõigu pardifileede nahkadele sälgud ja pane külmale pannile, nahk allpool. Pane pliidile ja lülita keskmisele kuumusele. Prae fileesid kuskil 5-7 minutit, vajaduse rasva pannilt ära valades. Pööra fileed ümber ja prae kuni filee on küps ja näpuga katsudes veel piisavalt vetruv. Jahvata mõlemale küljele nii soola kui musta pipart ja tõsta fileed pannilt jahtuma. Jäta pannile umbes 1 tl pardirasva, lisa mesi, tüümian, äädikas ja puljong. Lisa veidi soola. Kuumuta kastet, kuni see veidi pakseneb ning vala läbi peene sõela, et tüümian välja kurnata. Aseta pardifileed taldrikule ning vala üle kuuma glasuuriga.

Tõeliselt maitsev! Magus glasuur sobib pardi juurde ideaalselt, vahet pole, mida otsustad siia kõrvale süüa.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *