Läätsekarri jogurtikastmega

See läätsekarri sündis sellest, et olin ostnud 2 pommut ja need peaaegu, et kappi unustanud. Ja üks karp grillimiseks mõeldud kanatiibu, mis ka üle olid jäänud. Kui selle avastasin siis oli viimane aeg mõlemad ära teha ja karri tundus olevat hea mõte.

3 dl pruune läätsi
2 keskmist pommut
250 gr kanatiibu (võib vabalt ära jätta)
1 purk kookospiima
1 suur sibul
8 kardemonikupart
1 tl karripulbrit
2 tl punast karripastat
soola
maisiõli

Jogurtikastmeks:
2 väikest kurki või pool suurt
250 gr maitsestamata jogurtit
3 spl hakitud peterselli
soola

Leota läätsesid külmas vees üleöö. Kuumuta potis õli, lisa kardemon ja karripulber, kuumuta paar minutit, et vürtsid muutuks aromaatseks. Pruunista selles kanatiivad, lisa hakitud sibul. Hauta veidi ja lisa kuubikuteks lõigatud pommu, kookospiim, karripasta ning maitsesta soolaga. Hauta umbes 20 min, lisa kurnatud läätsed ja hauta veel 10 min või kuni läätsed on pehmed.
Jogurtikastme jaoks pane jogurt paariks tunniks nõrguma, kui jogurt on vedel, nagu nt Saida jogurt seda on. Hapukoorelaadne või veidi paksem konsistets on see, milline jogurt olema peaks. Seda jogurtisse väikeseks hakitud kurk ja petersell, maitsesta soolaga.

Värske jahutav kaste vürtsikal karrihunnikul, mida veel tahta.
EVYEJGPF

You may also like...

2 Responses

  1. oks says:

    oioi, peab järgi proovima.
    a kas pruune läätsesid peab tõesti leotama? dinnnow.

  2. Kärt says:

    ma olen tavaliselt leotanud jah, saab kiiremini valmis ja ei kee nii pudruks ka :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com