Röstitud porgandi supp

Püreesupid ei ole meie elamises väga suure au sees (näitan näpuga PeZi poole). Mulle endale meeldivad aga küll. See on vist mingi meeste-naiste erinevus, olen kuulnud, et paljudel paaridel pidi selline “probleem” olema. Seda enam ma imestasin kui “tahaks suppi” jutu peale oldi nõus just sellesamuse variandiga.
Ka see retsept on mu juba väga kapsaks muutunud Olive ajakirjast. Tundub, et tegin kasuliku investeeringu, kui selle endale tuulepäiselt tellisin.
Sellest saab umbes 4 keskmist kõhutäit.

700-800 gr porgandeid
1 sibul
veidi oliiviõli või võid
1,5 l puljongit
1 tl mett
1 loorberileht
3-4 spl toorjuustu
soola

Koori ja tükelda porgandid ja sibul. Kuumuta ahi, pane juurviljad ahjupannile ja maitsesta soolaga ja võiga/õliga ja rösti neid umbes 30 min. Seejärel lisa nad potti keevale puljongile juurde, kuhu pane ka loorberileht ja mesi. Keeda umbes 10 min, eemalda loorber ja püreesta porgandid siidjaks. Lisa toorjuust, lase sulada ja sega korralikult läbi.

Milline värv! Ja kui kellelegi tundub, et supp on tsiba liiga magus või läila, soovitan pressida poolikust laimist või sidrunist paar tilka mahla supile juurde, et veidi maitset teravdada. Mulle meeldis mõlemat moodi. Ning juurde sobib terakukkel või röstsai väga toredalt.

You may also like...

1 Response

  1. January 1, 2016

    […] Idee siit. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *