Burritod


Pühad on nüüd kenasti Eestis möödas ja koos sellega ka pikem nädalavahetus, mis oli ülimalt mõnus. Üldiselt ei saa ma öelda, et ma oleksin lihavõtteid tähistanud sest olen minagi üks eestlasest pagan ja erilist tähelepanu usupühadele ei pööra ja tuimadest keedumunadest lugu ei pea, ka pashast mitte. Küll aga ei tähenda see seda, et me poleks head sööki valmistanud. Reedel käisid külad sõbrad, kellele valmistasin pastat ja õuna-kookosekooki ja sõbranna tõi kaasa hunniku värskelt rullitud ja maitsvaid lavaširulle.
Päev enne aga tegime hoopis üleküpsetatud burritosid, mõte neist oli mu peas ammu tiirelnud aga vahest lähevad head mõtted kaduma, et siis kunagi jälle ilmuda.
Inspiratsioon ja meeldetuletus Kay blogist.

2 nisutortillat
250 gr kodust- või veisehakkliha
1 kanafilee
2 väiksemat porrut
1 tl jahvatatud vürtsköömneid
5-8 viilu konservjalopenot
1 porgand
1 punane paprika
2 dl puljongit
3-4 spl külma vett
2 tl maisitärklist
1 purk konservmaisi
150 gr riivitud juustu
4 spl hapukoort, lisaks veidi serveerimiseks
soola

Tükelda kanafilee ja prae koos hakklihaga pannil. Lisa viilutatud porru ja hakitud jalopeno, maitsesta soola ja vürtsköömnega. Hauta pannil umbes 5 minutit. Lase segul veidi jahuda ja vala kaussi. Lisa pannile veidi õli ja prae selles kuubikuteks lõigatud paprika ja porgand, hauta mõned minutid. Lisa maitse järgi veidi soola, lisa puljong ja hauta veel mõni minut. Nüüd lisa 3-4 spl külma veega segatud maisitärklis ja lisa kastmele. Lase kastmel keeda paar minutit. Vahepeal sega täidisesse nõrutatud konservmais ja 1/3 kastmest, sega läbi. Vala pool järgi jäänud kastmest ahjuvormi põhja, kus burritosid küpsetama hakkad. Täida mõlemad tortillad rohkelt täidisega, pane ahjuvormi ja vala ülejäänud kaste peale. Määri neile peale hapukoor, riputa üle riivitud juustuga ja küpseta 200°C ahjus umbes 30 minutit või kuni juust on pealt kuldne ja mullitav. Serveeri natukese külma hapukoore ja soovi korral värske salatiga.

You may also like...

2 Responses

  1. kärt says:

    Ma tahan seda nüüd ja kohe!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *