Kaera-šokolaadiküpsised

Kõikvõimalike küpsiste retseptid köidavad mind alati, nende tegemine tundub nii lihtne ja kiire, tulemus ahvatlev ja maitsev. Igati tulus ettevõtmine igaljuhul. Ja eriti köidavad mind just kaeraküpsised, neid krõbistan kõige parema meelega. Üks mu sõbranna teeb aeg-ajalt väljasõitudele või muidu koosviibimistele kaasa kaerahelbe küpsiseid šokolaadiga ja need on ühed mu erilised lemmikud. Ma ei ole temalt siiamaani seda retsepti saanud, pigem olen ise jätnud uurimata, sest ega liiga palju head ka koguaeg saama ei pea.
See retsept jäi mulle igaljuhul silma GoodFoodi veebist ja peab ütlema, et koostisainete nimekiri on ootamatult pikk ja seda tuleb tähelepanelikult järgida taigna valmistamisel, et mitte midagi kahe silmavahele jätta. Nagu minul õnnestus unustada apelsinikoor kuigi see oli mul täiesti olemas ja silma all. Küpsised on igaljuhul maitsvad, sest šokolaadi ja kaerahelveste kooslus on alati hea. Tulevikus tahaksin testida hoopis kuivatatud jõhvikatega versiooni aga see on juba sootuks teine jutt ja retsept.

100 gr võid, toatemperatuuril
1 muna
1 väiksem banaan
1 tl vaniljeekstrakti
100 gr demerara suhkrut
1/2 tl apelsinikoort
100 gr täisterajahu
veidi soola
1 tl küpsetuspulbrit
100 gr kaerahelbeid
25 gr kookoshelbeid
50 gr hakitud kreeka pähkleid
75 gr hakitud tumedat šokolaadi

Vahusta või ja suhkur, lisa muna, vanilje, puruks muljutud banaan ja apelsinikoor. Sega korralikult ühtlaseks. Eraldi kausis sega kokku jahu, kaerahelbed, kookoshelbed, sool, küpsetuspulber, hakitud pähklid ja šokolaad. Lisa kuivained võivahule ja sega taigen ühtlaseks. Algul tundub, et see on liiga kuiv ja tahaks mingit vedelikku lisada aga pole vaja, sega lihtsalt natuke kauem. Vormi taignast ümmargused pallid ja aseta küpsetud plaadile. Soovi kõrral võid klaasipõhjaga need ka lapikuks vajutada aga pole oluline. Küpseta 180°C ahjus umbes 15 minutit. Kui soovid krõbedamaid küpsiseid, siis 20 minutit.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *