Beseekattega ahjuhurmaa


Poelettidel on hunnikutes kaunilt kumavaid hurmaasid. Mida nendega veel teha, kui et lihtsalt niisama ära süüa? Teha näiteks üks talvise olemisega magustoit. Nimelt, küpsetame selle hurmaa ära koos beseemütsiga. Hurmaa muutub hurmavalt karamelliseks ja kreemjaks, kui teda veidi ahjukuumus kallistada saab. Lisame sellele juurde veel lumekuhja meenutavat beseemütsi ning kerge ja hõrgutav magusroog ongi valmis.

Vastavalt sööjate arvule hurmaasid, siinkohal saab söönud 2 maiasmokka
1 hurmaa
0,5 tl kaneeli
1 munavalge
50 g valget suhkrut
2 tl sidrunimahla
0,5 tl vaniljeekstrakti või vaniljesuhkrut
noaotsaga soola
Poolita hurmaa, tilguta peale 1 teelusikas sidrunimahla ja raputa üle kaneeliga, pane 200ºC ahju küpsema 15-25 minutiks. Vahepeal valmista besee – vahusta munavalge, alustades madalaimast kiirusest, seda järjest tõstes ning järk-järgult suhkrut lisades. Kui munavalge on läikiv ja ei kuku kausist välja, lisa sidrunimahl, sool ja vaniljeekstrakt. Sega ühtlaseks ja kata ahjus küpsenud hurmaad võrdselt beseega. Alanda ahju kuumus 120ºC-le ning küpseta hurmaasid, kuniks besee õrnalt värvuse omandab, umbes 10 minutit.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *