Lihtne banaanikeeks


Keeksi asjad

Kuula saadet:

Vaata videot:

Ma armastan banaane! Ja eriti just neid tumedaid, mida paljud ära viskavad. Mina pigem just ostaks neid. Noh, kas just tumedaid aga kindlasti mitte neid rohekaid, mida poes tavaliselt müüakse. Ma otsin alati banaanihunnikust kõige kollasemaid ja valminumaid. Aga tean, et olen üks vähestest.
Seega, siinkohal tahan jagada oma kõige lemmikumat banaanikeeksi retsepti. See on Nami-Nami Pille välja mõeldud retsept, mis on lihtne, kiire ja võrdlemisi tervislik. Olen seda aastate jooksul veidi mugandanud. Aga keeks seisab mitmeid päevi niiske, kui juhuslikult see küpsetis seisma peaks jääma. Kuigi ma väga ei panusta sellele, sest see on tõesti väga maitsev. Ja parim on keeks täiesti jahtununa, siis hoiab ta ka kõige paremini oma vormi.

2 muna
80 g rafineerimata roosuhkrut
100 g speltajahu
50 g kaerajahu
2 tl küpsetuspulbrit
0,25 tl soola
1 tl vaniljesuhkrut või vaniljeekstrakti
2 väga küpset banaani (ca. 200 g)
1 dl (kookos)piima

Kuumuta ahi 180°C kraadini. Vahusta suhkur ja munad, sega jahud, sool, vaniljesuhkur ja küpsetuspulber omavahel. Purusta banaanid kahvliga ja lisa munavahule koos piimaga, sega juurde kuivained. Vala taigen võitatud keeksivormi ja küpseta ahjus 50 minutit. Enne keeksi lahti lõikamist lase sel jahtuda vähemalt 30 minutit.

Banaan Taigen Keeks Valmis

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *