Kohupiima-odrakarask

Karask on üks ütlemata hea asi. Seda on kiire ja lihtne teha, maitseb oivaliselt soojalt ja külmalt. Või ja mesi on talle parimad kaaslased aga mulle meeldib seda ka pasteediga süüa. Hiljutivalmistatud tallemaksapasteediga oli see amps veel eriti hõrk.
Enda versiooni jaoks kombineerisin kokku kaks retsepti, selle ja selle.

250 g teralist kohupiima
2 dl keefirit või hapupiima
1 muna
2 dl odrajahu
1 dl nisujahu
1 tl söögisoodat
1 tl soola
1 sl suhkrut
2 sl õli
soovi korral 1 spl linaseemneid

Sega omavahel kohupiim, keefir, muna ja suhkur. Eraldi kausis sega kokku odra- ja nisujahu, linaseemned, sooda ja sool. Lisa jahusegu kohupiimasegule, lisa õli ja sega ühtlaseks. Küpseta võitatud ahjuvormis 200°C ahjus umbes 30-40 minutit või kuni karaski pealmine pind on kuldne.
Vormiks kasutasin 21cm läbimõõduga klaasvormi.

You may also like...

1 Response

  1. oks says:

    yumyumyum, teen nädalavahetusel järgi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *