Mesised porgandid ja kanakoivad

Tänane retsept pole just eriti suvise olemisega aga vähemalt porgandid on värsked. Eelmine kord tegin porgandeid ahjus valge veiniga, mis maitsesid imehästi, seekord otsustasin hoopis natuke särtsakama variandi kasuks.

300-500 gr värskeid porgandeid
8 kana poolkoiba
1 spl mett
1 tl tšillihelbeid
1,5 dl puljongit
1 spl võid
3-4 spl oliiviõli
veidi värsket tüümiani
~50 gr röstitud seesamiseemneid
soola

Pese porgandid ja lõigu parajateks tükkideks ning aseta ahjuvormi. Nirista peale mesi ja puljong, puista peale sool, rebitud tüümian ja tšillihelbed. Sega porgandeid, et nad oleks vedelikuga kenasti kaetud. Aseta porgandite peale soolaga hõõrutud kanakoivad ja vala kõigele peale oliiviõli, seejärel riputa peale võikillud. Küpseta 200℃ ahjus umbes 50 min. Vahepeal rösti seesamiseemned. Tõsta paras portsjon taldrikule ja riputa kõigele peale ohtralt seesamiseemneid.

You may also like...

2 Responses

  1. Katrin Puusepp says:

    Ma teen kohe midagi Sinu kanakoibade retseptidest. :P Hea kohe, et Sinu retseptikogu siin käepärast. Head, kulla kooliõde. Ja suurepärast aastavahetust.

    K.

  2. Kärt says:

    Aitäh! Sullegi kõike toredat :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *