Kanasalat

Mida süüa teha, kui hammas valutab, on tohutult hell ja närida üldse ei saa? Mitte seda kanasalatit, igastahes. Aga kuna püreesupp ei tulnud kõne allagi siis sai vabal valikul natuke piina ja kannatusi ka, lisaks salatile. Midagi väga uuenduslikku ses salatis pole aga väikesed maitse-erinevused siiski.

1 pea jääsalatit
peotäis kollaseid kirsstomateid
peotäis valgeid magusaid viinamarju
musti oliive
3 nahata-kondita kana kintsutükki
röstitud kõrvitsaseemneid

Kastmeks:
1 laimi mahl
3-4 spl oliiviõli
1 tl mett
natuke soola

Sega kaste kokku ja lasta natuke seista, aeg-ajalt segades. Kana lõigu natuke väiksemateks tükkideks ja prae pannil kõrgel kuumusel paar minutit, et pealispind oleks krõbe aga seest veel mahlane. Maitsesta soolaga. Rebi jääsalat taldrikutele, lisa pestud poolitatud tomatid, viinamarjad ja mustad oliivid. Jahvata peale natuke meresoola, lisa praetud kana ja kõrvitsaseemned ning nirista kastet võrdselt mõlemale salatihunnikule.

Viinamarjade magusus ja mahlasus sobib sellisesse värskesse salatisse imehästi, sellepärast pole mõtet kastet ka liiga magusaks teha, pigem võiks isegi natuke särtsakam olla ehk siis minu lemmik – natuke veel tshillihelbeid ka juurde. Hoolimata sellest, et ühel asjaosalisel hammas valutas nagu põrguline, ei teinud see salatit põrmugi vähem maitsvamaks.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *