Röstitud peedid salati ja pardiga

Puhkus on sel aastal möödunud siiani väga kiirelt, käies mööda festivale, lihtsalt sõpradel külas ja muid toredaid üritusi. Niivõrd, et kodus pole õieti jõudnud ollagi, oma köögis söögitegemisest rääkimata. Paar päeva tagasi oli üks esimesi vabu õhtuid kodus ja soojuskraadid õues natuke ka langenud, nii et sai ahju sisse lülitada ja valmistada ühte mu lemmikumat kooslust – röstitud peete kitsejuustuga. Kõrvale lihtne soola-pipraga praetud pardifilee, mis üle pika aja maitsemeeli rõõmustas.

200 gr keedetud peete
2 tl kuivatatud tüümiani
2 +1 spl balsamico äädikat
3-4 spl oliiviõli
rukola
1 punane sibul
150 gr kitsejuustu
2 tl mett
1 dl puljongit
2 pardifileed
soola-pipart

Tõsta pardifileed umbes 1 tund enne küpsetamist külmkapist välja, toatemperatuurile.
Lõigu peedid parajateks tükkideks, sega omavahel soola, õli, 1 tl kuivatatud tüümiani ja 2 spl balsamico äädikaga ja rösti 200°C ahjus umbes 20 minutit.
Sel ajal, kui peedid ahjus on, tee pardifilee nahasse pikad lõigud, et praadimisel rasv seal välja nõrguda saaks. Maitsesta fileed soola ja värskelt jahvatatud musta pipraga, aseta need külmale pannile, nahk allpool ja pane pann keskmise kuumusega pliidile. Küpseta fileesid umbes 7 minutit ühelt poolt, vala enamus tekkinud rasvast pannilt ära ja küpseta teiselt poolt umbes 3-5 minutit, kuni tükid on veel vetruvad aga mitte liiga kõvad. Võta pannilt ära ja lase kaetult tõmmata umbes 10 min. Filee peaks olema keskelt kergelt roosakas!
Valmista kaste, segades pannil omavahel mesi, 1 spl balsamico äädikat, puljong ja ülejäänud tüümian, lase sel umbes 5 minutit maha keeda. Kurna läbi sõela.

Säti taldrikul valmis rukola, viilutatud kitsejuust ja röstitud peet koos viilutatud sibulaga, pardifilee vala üle mesise kastmega. Klaas maitsvat punast kõrvale ja nagu poleks kodust ära olnudki!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *