Veriapelsinisalat keefirikanaga


Veriapelsine on siinmail harva saada ja praegu tundub olema hetk, kus neid isegi mõnes poes kohata võib. Esimese korraga sattusid meile head mahlased ja magusad isendid, mida niisama ära süüa ei raatsinudki ja otsustasin neid hoopis salatis kasutada.
Kanafilee, mis pole just paljude kõige lemmikum osa kanast, marineerisin seekord keefiriga, et anda sellele natuke rohkem mahlasust ja maitset. Kindlasti hoia fileed marinaadis üleöö või 24h, tunniajasel marineerimisel pole minumeelest mingit tulemust. Marinaadi inspiratsioon Nami-Namist.

Salat:
rukolat
värsket spinatit
1 punane sibul
1 tl siidriäädikat
veriapelsine (1 apelsin sööja kohta)
oliiviõli
kanafileed (vastavalt sööjate arvule)

Marinaad:
2 dl keefirit
1 keskmine sibul
1 tl ingveripulbrit
soola, musta pipart

Sega kokku marinaad, vala kanafileedele ja sulge anum või kilekott ja hoia külmkapis 12-24 tundi. Enne kanafilee praadimist viiluta punane sibul, vaja peale äädikas, sega läbi ja tõsta külmkappi marineeruma. Võta fileed marinaadist välja köögipaberile nõrguma. Prae kanafilee kuumal pannil, mõlemalt poolt pruunistades. Keera pliidil kuumust vähemaks ning hauta fileesid kaane all umbes 7-10 minutit (kui näpuga katsuda siis filee on parasjagu vetruv, mitte kivikõva). Lase valmis fileedel kaane all veidi seista, nii umbes 5 minutit.
Pese salatimaterjal, lõigu apelsinid. Sega kõik salat kokku, lisa tilk õli ja serveeri kana kõrval.

You may also like...

4 Responses

 1. vernanda says:

  oikuihea näeb välja!

 2. Kärt says:

  Aitäh! :)

 3. G@TORBZORB says:

  Wooow, been scrolling through your blog, I love your pictures. So nice bright colours! Looks amazing!

 4. Kärt says:

  Oh, thanks a lot! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *