Õllesepik

Selle sepiku retsept sattus mulle ette eile päeval, kui ma oma Googole Readeris olevaid blogisid läbi vaatasin ja sattusin Dolcetto Confections: Nut Brown Ale Bread retsepti peale. Esmalt võlus mind selle kaunis pilt ja teisalt sepiku tegemise lihtsus ja kiirus. Pealegi tundus õllega saialise küpsetamine huvitav, ma polnudki seda varemalt proovinud.
Sepik on parim kas samal päeval või vähemalt soovitaks selle ära süüa paar päeva pärast valmistamist nagu ikka koduste küpsetistega on. Kuna tegemist on ameerikast pärit reptsetiga, on siin eestlase jaoks päris suur kogus suhkrut. Sepik sai tõepoolest kerge magusa alatooniga. Kellele tundub, et talle see ei pruugi meeldida, siis soovitan suhkrut poole vähem panna.

3,5 dl nisujahu
2,5 dl täisterajahu
1 dl odrajahu
3 spl fariinisuhkrut
1 spl (kuhjata) küpsetuspulbrit
1 tl soola
1 pdl ehk 330ml pruuni õlut (Kasutasin oma lemmikut, Newcastle õlut)
3 tl sulavõid või õli
1 tl linaseemneid
1 tl päevalilleseemneid
1 tl kõrvitsaseemneid
2 tl mooniseemneid

Valmista ette vorm: vooderda küljed küpsetuspaberiga või võita vormi küljed korralikult sisse. Sega suures kausis omavahel jahud, küpsetuspulber, suhkur, sool, lisa 2 tl õli/sulavõid ja õlu. Sega kuni taigen on enam-vähem segunenud aga ära üle sega. Mätsi taignen vormi, silu pealt 1 tl õliga/sulavõiga ja puista peale seemnesegu. Pressi seemneid õrnalt, et nad sepiku külge paremini haakuksid. Küpseta 180°C ahjus 45 min.

You may also like...

3 Responses

  1. Tuuli says:

    Väga põnev leib ja kindlasati tahaks selle ära proovida. Õlle hulk, mis tainasse läheb, on üllatavalt suur. Seda enam intrigeerib :)

  2. Kärt says:

    Just, aga ei saaks öelda, et sepik oleks tuntavalt õlle maitsega olnud.

  1. March 15, 2017

    […] häid asju lisaks joomisele veel teha. Õlut olen küpsetamisel varemgi kasutanud, näiteks selle maitsva ja lihtsa sepiku küpsetamisel. Seekord aga tulevase St. Patricu päeva puhul võtsin ette ja proovisin ta hoopiski […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *