Tervislikud pannkoogid

Kui tavaliselt õhtu- ja lõunasöögid enamasti varieeruvad siis hommikusöök on paljudel tihtipeale üks ja sama. Võileivad, puder, helbed piimaga, jogurt vms. Mõnedele see sobib – hea rutiin, millega päeva alustada. Aga mind lihtsalt tüütab ära koguaeg ühte ja sama hommikusööki süüa. Ja siis ma otsin uusi ideid, mida head ja tervislikku hommikuks süüa võiks.
Mulle maitseb ülilihtne “üleöö kaerahelbed” ehk kaerahelbed, mis on üleöö leotatud vees või jogurtis, serveeritud moosi, vahtrasiirupi või tükeldatud puuviljaga. Ja millalgi tabas mind mõte, et aga mis siis, kui sellest pannkoogid teha? Geniaalne!
Tegemist on kiudainerikka, seedimist soodustava, kõhtu täitva ja maitsva hommikusöögiga, mis küll võtab umbes 5 minutit kauem teha kui kaks võileiba või lihtne puder aga on seda kindlasti väärt. Ja pannkookide eriti tore omadus on see, et neid saad süüa nii magusalt kui soolaselt. Mõned toorjuustu ja soolalõhega, mõned moosiga ja ongi kõht täis!

3/4 dl täistera kaerahelbeid
1/4 dl kaerakliisid
2 dl keefirit
1 muna
3/4 dl odrajahu
1/2 tl soodat
1 tl roosuhkrut
tera soola

Sega kaerahelbed, kliid ja pool kogus keefirit. Kata toidukilega ja lase külmkapis üleöö seista.
Võta kauss kapist, klopi juurde muna ja ülejäänud keefir. Sega omavahel jahu ja sooda, lisa taignale koos suhkru ja soolaga. Kui taigen on liiga paks, lisa natuke keefirit, kui liiga vedel, siis veidi odrajahu.
Küpseta pannil pätsikesed ja serveeri kohe meelepärase lisandiga.

 

You may also like...

1 Response

  1. December 18, 2012

    […] lemmikud ja tavaliselt on ju pannkoogid suhteliselt ebatervislikud. Kuigi mu enda ideest valminud väikesed paksud pannkoogikesed pole seda üldse mitte. Aga neid ei saa ju täita! Siinkohal tuleb appi tatrajahu, et teha suuri […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *