Porrumunad

Pakuks teile ühte lihtsat hommikusööki, natuke erinevat tavalisest praetud munast või omletist. Leidsin selle retsepti ühest kingitud kokaraamatust, “10.. 20.. 30.. minuti retseptid”. Kummaline raamat, aga mõned päris huvitavad ideed ja mõtted olen sealt aja jooksul leidnud.
Retsept on kahele.

4 muna
2 porrut
100 ml koort
3 tl võid
soola

Lõigu porrud ja prae võis pehmeks, lisa pool koorest ja kuumuta veel veidi. Jaga porru ahjukindlatesse kaussidesse, löö peale munad. Jaga võrdselt mõlemasse kaussi järelejäänud koor ja killuke võid, maitsesta soolaga. Ja musta pipraga, kui soovid. Võta sügavam ahjuvorm, pane selle põhja veidi vett, aseta sinna ka kausid ja küpseta roogasid 200°C ahjus umbes 10-15 min. Kui sulle väga vedel muna ei meeldi, siis pigem 15, kui mitte 20 min.

Kõrvale röstsaia või leiba ja tass kuuma kohvi.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *