Müsli pähklite ja kookosega

Müsli

Oma müsliarmastust olen ma siin juba korduvalt väljendanud, nii et seda kiidulaulu ma kordama ei hakka. Aga kui Eeva sai teada, et ma müslit teen ka ise (müstiline müsli!), siis ta nõudis, et ma pean seda talle näitama. Muidu ei usu, et see nii lihtne on nagu ma talle lubasin. Ja siis ma näitasingi.

400 g täistera kaerahelbeid
100 g india pähkleid
100 g mandleid
70 g kookoslaaste või kookoshelbeid
40 g kookosõli
40 g mett
1 suurem munavalge
50-70 g kuivatatud jõhvikaid
paar keerdu soola

Haki pähklid jämedalt, sulata kookosrasv ja mesi. Sega omavahel kaerahelbed, hakitud pähklid, kookoslaastud/helbed, mee-õli segu ja sool. Klopi lahti munavalge ja sega ka see kõigi asjadega kokku. Rösti 160ºC pöördõhuga ahjus 30 minutit, vahepeal müslit veidi segades. Võta ahjust, lase jahtuda ja sega hulka kuivatatud jõhvikad. Säilita kinnitses anumas.

You may also like...

2 Responses

  1. Triin says:

    Kookos tundub müslis küll imehea, just laastud, mida tavakaubanduses palju pole. Jõhvikad olen ise lisanud pärast küpsetamist- kipuvad ahjus mee toimel natuke kõrbema minema

  1. December 18, 2015

    […] Idee siit. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *