Kanamaksapasteet

Kanamaksapasteet

Pasteeti teen ise viimasel ajal üsna tihti. Eriti just sellepärast, et see on nii lihtne. Ja värske leivaga pasteet on üks eriti hõrk suutäis.
Broilerimaksa on väga paljudes poodides vabalt saada ja sellest tehtud pasteet on eriti õhuline ja õrna tekstuuriga.
Kodune pasteet säilib külmikus kinnises karbis vähemalt kaks nädalat seega seda saab ka suuremate pidustuste korral piisavalt ette teha. Vihjena siis lähenevatele söögipühadele, vabandust, jõuludele.

700 g puhastatud broilerimaksa
200 g suitsupeekonit
1 suurem porgand
2 punast sibulat
2 küüslauguküünt
50 g võid
4 spl konjakit
1,5 tl meresoola
värskelt jahvatatud musta pipart
peotäis värsket peterselli

Haki peekon, pane pannile praadima. Lisa hakitud porgand, sibulad ja küüslauk. Lase paar minutit praadida, lisa maks, sool-pipar ja hauta madalal kuumusel, kaane all 20 minutit.
Lisa või, konjak ja petersell, sega ja lase kõigel jahtuda umbes pool tundi.
Vala veidi jahtunud koostisosad köögikombaini ja töötle ühtlaseks, see võib võtta aega kuni 10 minutit. Maitse ja vajadusel lisa soola või pipart.
Pane pasteet karpidesse ja jahuta paar tundi külmkapis enne söömist.

You may also like...

1 Response

  1. November 24, 2015

    […] Idee siit. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *