Veisesteik ja viskikaste

Steik

See “retsept” või roog sai inspiratsiooni legendaarsest rokimehest Lemmyst, kes kehastab endas tõelist rock’n’rolli. Kuigi ma Motörheadi muusika suur austaja pole, siis härrasmees on endast ülimalt meeldiva ja muheda tüübi mulje jätnud. Keda vähegi huvitab, siis soovitan soojalt ära vaadata temast tehtud dokumentaalfilmi “Lemmy”.
Viski tundub olema Lemmy üks lemmikjooke seega tahtsin seda kasutada võimalikult rikkalikult. Seega – viskikastmes steik!
Steigi valmistamine on üks lihtsamaid asju üldse, põhiline on hea tooraine. Lihaveist, mis on juba laagerdunud, leiab paljudest suurematest poodidest, Rakverel on lausa oma tooteseeria selle jaoks. Või siis on kasulik omada tuttavat lihunikku, kellelt head steigitükki nõutada.
Saadet saad kuulata siit:

Videot vaata siit:

600-700 g lihaveise välisfileed või sisefileed või antrekooti
1 dl viskit
1 mugulsibul
2,5 dl köögiviljapuljonit
1 spl võid
2 spl Dijoni sinepit
1 spl õli
0,5 tl õunaäädikat
soola-pipart

Lõika lihatükk neljaks ühesuuruseks tükiks, kuivata ja lase soojened toatemperatuuril vähemalt 1 tund. Maitsesta mõlemalt poolt soola ja musta pipraga. Aja pann kuumaks, lisa õli ja prae steike mõlemalt küllt 1-2 minutit. Lase praetud tükkidel 10 minutit katmata seista.
Samal ajal valmista kaste: lisa pannile hakitud sibul, lase paar minutit pruunistuda. Lisa viski ja süüta see pika tikuga. Ole hoiatatud leekide eest! Kui leegid kustuvad ja alkohol on põlenud, lisa puljong ja lase veidi keeda. Vispelda sisse sinep, või, äädikas, maitsesta soola-pipraga. Serveeri steik ja kaste näiteks praetud roheliste ubadega.

Leekides!

Kaste

Ikka roosa

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *