Suhkrulammas

Töö ähvardab vägisi ära tappa ausaltöeldes. Õhtuti olen nagu laip ja viimast nädalavahetust peaaegu nagu polnudki (mis sellest ühest päevast ikka tahta). Aga see ei tähenda, et head sööki ei peaks tegema. Lihtsalt postida ei jõua :)
PeZ nõudis mult pikemat aega juba ühe retsepti teostamist, mis ilmus paar kuud tagasi OmaMaitses. Nimelt ahjulammas suhkru ja sinepiga. Kuna ma olen elus lambaliha üldse väga vähe söönud ja viimane kogemus on pigem negatiivne, siis ma väga agaralt seda mõtet ei toetanud. Aga nagu näha, järjepidavus kannab vilja ning laupäeval see tegemine ette võetud saigi. Ühest teisest OmaMaitse numbrist sai üks omapärasem salativariant lisandiks võetud. Prismas, muide, lambaliha ei müüda. Pettumus.
Kahele mõnus kõhutäis.

400 gr lambaliha (võib ka kondiga tükk)
soola-pipart
demerara suhkrut
Dijon sinepit
rosmariini

Salatisse:
pott rucolat
1 avokaado
1 värske papaia või papaiakonservi
pooliku laimimahl
röstitud kõrvitsaseemneid
oliiviõli
soola
Lõika liha väiksemateks tükkideks (aga mitte guljashitaoliseks). Liha kata mõlemalt poolt soola-pipraga ja sinepiga. Lao ahjupannile ja riputa peale rosmariini ja kata suhkruga. Küpseta 200 kraadises ahjus ca 40 min. Salatiks sega kõik kokku ja maitsesta, kõrvatsaseemneid lisa siis, kui oled taldrikule välja tõstnud, muidu kaotavad röstitud seemned oma krõmpsumomendi. Papaiat terve konservipurgi jagu pole mõtet panna, läheb liiga magusaks.

Liha maitses suurepäraselt. Samuti ka salat. Liha oli tõesti-tõesti väga hea, ma ei pea üldse kahetsema, et käisime liha otsimas mitmes erinevas poes.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *