Sealihatasku

Kokaraamat “Aastaring köögis”, mille ma imeodavalt ostsin, on meie köögis üllatavalt palju kasutust leidnud. Sealt olen leidnud ausalt öeldes peaaegu igale tujule või tujutusele sobiva retsepti.
Kui tavaliselt viimasel ajal ei tee ma pea midagi täpselt retsepti järgi, siis selle tegin küll nagu raamatus kirjas. Üle üsna pika aja, tegelikult.

3 tl tomatipüreed
2-3 tk seakarbonaadi (sõltuvalt sööjate arvust)
1 porru
3 küüslauguküünt
paar sortsu palsamiäädikat
soola ja musta pipart

Tee fooliumist “kausikesed”, pane iga põhja 1 tl tomatipüreed ja soola-pipart, aseta peale liha. Maitsesta liha ka pealt soola ja pipraga.
Lõigu küüslauk ja porru, aseta need liha peale ja vala igale pakile sorts palsamiäädikat. Pressi foolium tihedalt liha ümber kokku ja küpseta 180°C ahjus umbes 30 min.
Serveerisin võiga maitsestatud roheliste ubadega.

Liha jäi mõnus pehme ja palsamiäädikas andis head happelist maitset koos tomatipastaga. Iseenesest on ju võimalik liha selliselt teha pea millega iganes endale rohkem meeldib. Näiteks peale panna hoopis pestot ja alla teha püree päikesekuivatatd tomatitest ja oliividest… Oh, päris hea mõte kusjuures. Tuleb ära proovida.
Aga proovige ka kindlasti seda varianti teha, on ääretult lihtne, kiire ja maitsev.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *