Tofuvardad seentega

Marineeritud tofuvardad

Hea ja maitsva tofu saladus on maitseained ja eelkõige marineerimine. Seega, maitseaineid helde käega ja ööläbi marineerimist ning hamba all mõnusalt kriuksuvad ja ahjus röstimise osaliseks saanud tofuvardad šampinjonidega on huvitavaks (selle sõna parimas tähenduses) vahelduseks lihale.

250 gr maitsestamata tofut
200 gr pruune šampinjone

Marinaad:
2 spl tumedat sojakastet
1 spl portveini
1 spl riisiäädikat
1 tl seesamiõli
1 tl tšillikastet

Vispelda kokku marinaad. Lõika tofust parajad tükid, et neid oleks mugav grillvarraste otsa torkida. Puhasta seened ja vala marinaad tofutükkidele ja seentele. Lase marineeruda vähemalt 12 tundi, hea on 24 tundi.
Leota puidust grillvardaid 5 minutit enne vees, lüki tofu ja seened vaheldumisi varrastele ja küpseta ahjus 200°C juures 20 minutit. Eriti hea, kui su ahjul on grill-element – kasuta seda viimase 5 minuti jooksul. Serveeri värske salati või hautatud läätsedega.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *