Pitsa, lillkapsapõhjaga

Pitsa Lõiguke headust

Pole päris kindel, kas seda ikkagi saab pitsaks nimetada, sest pitsapõhi on seekord valmistatud täiesti ebatraditsionaalsetest koostisosadest. Eriti hea uudis on see neile, kel on gluteenitalumatus, et ka nemad saavad endale ilma kõhuvaluta pitsat teha sest põhi on tehtud jahvatatud lillkapsast ja mandlitest. Ilmselt olen ma sellest “rongist” nö. maha jäänud, sest lillkapsa pitsapõhja vaimustus välismaistes blogides oli üsna tükk aega tagasi. Aga noh ega ta selle võrra halvem ei ole. Kuigi mul pole gluteeniallergiat, tahtsin suurest huvist selle versiooni ikkagi ära proovida.
Põhi saab huvitav (heas mõttes) ja kerge. Arvan, et tahaksin proovida seda kasutada ka soolase piruka põhjana, näiteks singi-sibula või mõne muu sarnase, mahukama täidisega. Igal juhul soovitan kindlasti proovida. Retsept eeldab köögikombaini olemasolu, et lillkapsas ühtlaseks puruks peenestada. Retseptist saab kahe pitsa jagu tainast.
Retsept pärineb Food Loves Writing blogist.

1 väiksem lillkapsapea
veerand valget sibulat
2 küüslauguküünt
2,5 dl jahvatatud mandleid
2 muna
soola

Jahvata lillkapsaõisikud köögikombainis peeneks puruks, lisa ülejäänud koostisosad ja sega lusikaga ühtlaseks taignaks. Kui segu tundub liiga kuiv, lisa paar teelusikatäit vett, kui liiga vedel, lisa paar teelusikatäis jahvatatud mandleid.
Jaota taigen ahjuplaadil kaheks, vormi käte abil umbes 3-4mm paksusega pitsapõhjad. Eelküpseta 200°C ahjus 20 minutit. Võta ahjust, pane pitsale soovitud lisandid, nt. tomatikaste, singiviilud, artišokisüdamed, oliivid, juustu vms. Less is more ehk ära koorma põhja lisanditega liiga üle. Küpseta veel umbes 5-7 minutit. Lisa värset rukolat ja riivitud parmesani.

9 thoughts on “Pitsa, lillkapsapõhjaga

  1. tundub väga põnev retsept. kindlasti proovin järgi!
    tahaks uurida, kust artišokisüdameid soetad? või ka, mis kujul? olen otsinud samuti poelettidelt, et teha dippi – üks põnev retsept on silma jäänud. aga vot, ei leia. kas tegemist purgikraamiga või eraldad värskest artišokist?

  2. Artišokisüdamed tulid mul ikkagi purgist, õli seest. Neid värskeid/tooreid pole ma veel katsetanud, ei ole tundunud kuidagi väga värsked, et neid osta. Arvan, et dipi jaoks sobivad purgi omad isegi rohkem, on pehmemad.

  3. Pingback: Teistmoodi nädal | bibiriniseiklused

  4. Pingback: Bataadi-suvikõrvitsa kotletid ja lillkapsapitsa | Raili treeningud ja toitumine

  5. Pingback: Retseptid | Raili treeningud ja toitumine

  6. Kas see põhi jääb krõbe või pigem pehme?
    Eile katsetasin teist korda lillkapsapõhjal tegemist ja kuigi tegin eelküpsetuse jäi see ikka vedel mis vedel….

  7. Merlin, jääb pigem pehme kui krõbe. Aga mitte vedel! Eelküpseta põhja siis äkki kauem, 30-35 minutit?

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Saad kasutada järgmisi HTML-i märgendeid ja atribuute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>