Maapähklivõi ja kakao ampsud

Ampsud

Olgem nüüd ausad, andsin kuradile näpu aga võttis käe nagu see vanasõna ütleb. Ma tegelikult teadsin, et see nii juhtub, sellepärast ma nende no-bake ehk küpsetamata küpsiste ja ampsude tegemisega viivitanud olengi.
Ma olen viimasel ajal täiesti sõltuvuses maapähklivõist (ja banaanidest). Natuke vaba aega ja netis ette sattuv täiesti imetabaselt lihtne retsept – rohkem polegi vaja, et lõpuks alla vanduda ja kõik koostisosad kapist välja tuulata (ja olemasolematud lihtsalt asendada).
Inspiratsiooniks oli retsept How sweet it is blogist aga kuna mul polnud kodus mandleid aga selle eest oli kõike muud hea ja paremat, siis nii juhtuski, et originaalist said ikka üsna erinevad.
Ampsud on parimad, kui saavad paar tundi külmkapis seista, siis kaerahelbed imavad endasse rohkem maitset ja pehnenevad veidi. Aga kui on suur soov neid kohe proovida, siis pane umbes 5ks minutiks sügavkülma tahenema ja testi kohe.
Tegemist ei ole väga magusate maiustega, sest mulle ei meeldi imal-magusad asjad. Ja kuna tegelikult kõik koostisosad on tervislikud, ei tohiks neid süües suuri süümepiinu ka tekkida. Kui just muidugi korraga kõike ära ei söö. Sest see oht on olemas, mulle maitsevad sellised maiused väga. Nii et ma püüan end tagasi hoida ja neid kõiki tänase päeva jooksul mitte ära süüa.
Originaalretsepti poolitasin ja vormisin sellest ikkagi 19 pallikest, sest mulle tundus, et retseptisoovituse kohaselt golfipalli suurused oleks ikka tiba liiga suured.

1,2 dl kaerahelbeid
40 gr linaseemnejahu
1 spl mooniseemneid
1 spl päevalilleseemneid
1 spl kuivatatud jõhvikaid, peeneks hakituna
1 spl linaseemneid
1 spl röstitud seesamiseemneid
0,5 tl kaneeli
0,5 tl vaniljeekstrakti
2 spl maapähklivõid (kuhjaga, umbes 55-60 gr)
2 spl agaavisiirupit (soovi korral asenda vedela meega)
1 spl magustamata kakaod (nt. Meie Mark)
1 väiksem väga küps banaan
röstitud kookoslaaste ampsude veeretamiseks

Soojenda maapähklivõi veidi vedelamaks, lisa kõik kuivained. Mulju banaan kahvliga püreeks ja lisa kuivale massile koos agaavisiirupiga. Sega kõik omavahel ühtlaseks massiks, see võtab mõned minutid aega. Moodusta käte vahel pallikesed ja veereta röstitud kookoshelvestes. Pane külmkappi paariks tunniks tahenema, säilitada soovitaksin ka külmkapis.

Ampsud Ampsud

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *