Kinoaburgerid

 

Korralik mahlane burger on siin majas suure au sees. Vahest aga on huvitav see burger kokku panna hoopis muust, kui värskest veiselihast, nii vahelduse mõttes. Linnulihast on hea burgereid või kotlette teha just sellepärast, et pätsid jäävad mõnusalt mahlased ja oht burgerit üle praadida kuivaks hokilitriks, on üsna minimaalne. Siinkohal tuleb muidugi ka appi übertervislik kinoa, mis lisab huvitavat tekstuuri ja muid tervisele kasulikke omadusi.
Retsept pärit Can You Stay for Dinner? blogist, muudatusena asendasin oad kalkunihakklihaga. Aga oaburgereid soovitan ka kindlasti proovida!

1 dl keetmata kinoad
450 gr kalkunihakkliha
1 porgand
1 dl hakitud rohelist sibulat
2 küüslauguküünt
1 muna
2-3 spl täisterajahu
1 tl jahvatatud vürtsköömneid
maitse järgi soola ja musta pipart
meelepärast juustu (gouda, mozzarella, emmental vm)

Keeda kinoa vastavalt paki juhistela ja jahuta. Riivi porgand ja haki küüslauk ning sega kokku ülejäänud koostisosadega. Moodusta endale sobiva suurusega burgerid ja prae kuumal pannil kuni küpsed (umbes 4-6 minutit mõlemalt poolt). Viimasel küpsetusminutil aseta burgeritele viil juustu ja lase sulada.
Serveeri klassikaliselt saia või rukkipala vahel koos muude kohustuslike lisanditega või siis hoopis roheliste ubade või salatiga.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *