Riisinuudlisalat tofuga

Riisinuudlisalat Riisinuudlisalat

See salat on mokkamööda kõigile, kes on hullud maapähklivõi järele. Üks nendest nimelt olen mina. Ja nendele, kellele meeldivad aasia stiilis nuudlid. Üks nendest nimelt on PeZ. Ja noh nendele, kes peale pühi on lihast end üle söönud, muidugi ka.
Kahju, et maitsestamata tofut nii harva saada on, sattusime sellele täiesti juhuslikult Solarise toidupoes. Võtsime selle igaks juhuks kaasa, muidugi kassas selle eest makstes, et siis hiljem otsustada, mida head sellest teha saaks.
See salat on täielik võit ja soovitan seda igal juhul proovida. Ja kui tofut ei leia või lihaviha üle läheb, asenda see kanafileega. Mina igaljuhul kavatsen seda kindlasti teha.
Retsept pärineb The Way The Cookie Crumbles blogist. Esialgses retseptis oleva praetud tofu asendasin samas blogis olema marineeritud ja ahjus röstitud tofuga, tundus veidi figuurisõbralikum versioon olevat.
P.S. Nuikapsas on mu uus lemmik!

Marineeritud tofu:
200 gr maitsestamata tofut
1 spl sojakastet
1 spl šerrit (vajadusel asenda see 1 spl konjaki ja 1 tl meega)
1 spl riisiäädikat
1 tl seesamiõli
1 tl srirachat (või muud tšillikastet)

Salat:
1 leht riisinuudleid
pool kurki
1 nuikapsas
hakitud koriandrit või peterselli
röstitud seesamiseemneid

Kaste:
1 spl maapähklivõid
1 cm suurune jupp värsket ingverit
3 küüslauguküünt
2 spl sojakastet
2 tl fariinisuhkrut
2 spl riisiäädikat
1 spl seesamiõli
0,5 dl sooja vett
1 spl sciracha kastet (või muud tšillikastet)
poole laimi mahl

Lõika tofu umbes 1 cm paksusteks tükkideks ja kuivata köögipaberiga. Sega kokku marinaad, vala see tofutükkidele ja lase külmkapis maitsestuda üleöö.
Järgmisel päeval soojenda ahi 220°Cni ja küpseta tofut ahjurestil umbes 20-25 minutit.
Vahepeal keeda riisinuudleid paar minutit, kurna ja loputa külma veega. Haki kurk ja nuikapsas ühesuurusteks kuubikuteks, lisa kurnatud nuudlitele. Lõika küpsetatud tofu samuti väiksemateks tükkideks ja sega kõik omavahel kokku, kaasa arvatud petersell/koriander.
Vispelda kaste koostisosad kokku kuni suhkur on sulanud ning vala salatile. Sega ja serveeri röstitud seesamiseemnetega.

Riisinuudlisalat

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *