Meie jõulud 2012

Video aeg! Väike video meie selle aasta jõuluõhtust ja pidusöögi valmimisest.
Jõulude ajal teeme me tavaliselt ühe vaikse õhtu omaette, millal valmistame endile kolmekäigulise õhtusöögi. Õhtusöögi, mis oleks ekstra maitsev ja veidi erilisem kui tavapärane traditsiooniline jõulusööma. Sel aastal osutusid valituks hiidkrevetid ürdi- ja tšillimarinaadis mille juurde tegime röstitud küüslaugu-hapukoore dipikastme, röstbiif ja röstitud rooskapsad koos jõhvika-apelsinisalsaga ja magusaks ahjujäätis. Ja väikese vahepalana ka pihlakanaps, mis läks pimedasse kappi hoiule juba augustis.
Hiidkrevetid saime Kaubamajast toorete ja jahutatutena seega praadisime need kiirelt grillpannil, rooskapsad läksid ahju killu või, soola-pipra ja veidikese muskaatpähkliga. Röstbiifi tegime täpselt Ragne retsepti järgi, see on lihtsalt taevalik.
Ahjujäätisena kasutasime ülimaitsvat Eesti esimest ökojäätist La Muu, minu soovil võtsime kookosega versiooni. Marjad ja küpsised jäid seekord välja, sest me ei tahtnud kookose maitset millegi muuga varjutada. Pihlakanapsuks läks lihtsalt 0,7l Viru Valge Black viina, 1 dl suhkrut ja pood pudelitäit puhastatud pihkalaid.
Nüüd jääb vaid üle uusaastapeo hõrgutised välja mõelda…

You may also like...

3 Responses

  1. vernanda says:

    nii kena. tea, mis siis uuel aastal veel ära tehakse;)

  2. Kärt, nii tore videoke :)
    Ega Sa juhuslikult namist tehtud roogadest pilti teinud? Ja kas retseptidele kommentaare saaks? ;)

  3. Kärt says:

    Krevettidest ja salatist on täitsa pildid olemas, jäätisest mitte. Jäätise alla kommentaari poleks vist õiglane lisada, kuna ei kasutanud seal ei marju ega küpsiseid :) Panen pildid foorumisse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *