Imetabaselt head porgandimuffinid
Ega siin pikka juttu pole, tegin täiesti imetabaselt häid porgandimuffineid. Vürtsikad, mahlased, pehmed ja hõrgud, võiks ju kiljatada! “Kirss tordil” on hapukas-magus toorjuustuglasuur, mis muudab muffinid nii lummavalt maitsvaks, nii et käsi sirutub teise ja äkki isegi kolmanda järgi…
Muffinid
2 muna
1,5 dl suhkrut
150 gr hapukoort
50 gr sulavõid või 0,5 dl toiduõli
3 dl nisujahu
0,5 dl odrajahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl vaniljeekstrakti
1 tl jahvatatud kaneeli
riivitud muskaatpähklit
4 spl suhkrustatud ingverit
220-250 gr ehk 3 keskmist toorest porgandit
Glasuur
200 gr toorjuustu
50 gr tuhksuhkrut
2 spl sidrunivõiet
Riivi porgand peenelt ja sega kokku kuivained. Haki suhkrustatud ingver võimalikult peeneks. Vahusta munad ja suhkur, lisa hapukoor ja sulavõi. Sega kergelt, lisa kuivained, riivitud porgand koos ingveriga. Sega õrnalt läbi ning vala muffinivormidesse. Küpseta 225ºC kraadises ahjus 20 minutit. Lase muffinitel täielikult jahtuda. Glasuuri valmistamiseks vispelda omavahel toasoe toorjuust, tuhksuhkur ja sidrunivõie. Kasuta tordipritsi või kilekoti abi muffinite glasuurimisel.
Viimased kommentaarid