Muffinid

Ma pole ammu soolaseid muffineid teinud, ilmselt sellepärast, et viimati ei maitsenud nad üldse hästi ja jäid ka üsna kõvad. Aga eile õhtul mõtlesin uuesti proovida. Nami-Namist leidsin retsepti, millel vahetasin ära sinihallitusjuustu fetajuustu vastu ja vähendasin koguseid poole võrra, kuna teise poole pannist tegin banaani-papaiamuffineid. Soolased said täitsa head, kuigi ikkagi natuke vintskema ampsuga kui magusad. Ma ei tea, kas asi on selles, et mulle lihtsalt meeldib magusa muffini kohevus või ma lihtsalt ei oska kõige paremini soolaseid teha. Magusale muffinile annab kohevuse just suhkruga vahtu klopitud või, mida soolases retseptis suht võimatu kasutada on … Nõuandeid? Teeksin heameelega rohkem soolaseid muffineid, kui nad niisama kohevad välja tuleksid.
Tundub, et banaanist on saamas üks mu lemmikuid lisandeid muffinitele, banaan jätab imemõnusa lõhna, maitse ja tekstuuri ning muffinid püsivad kaua niisketena.

You may also like...

2 Responses

  1. Kristi Pettai says:

    Mina olen lisanud soolaste muffinite taignasse alati ka oliivõli, ei tea kas see aga muffinid tulevad kohevad ja head.

    • Kärt says:

      Võimalik, ma pole ausalt öeldes soolaseid muffineid väga teinud. Aga järgmine kord katsetan ka oliiviõliga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *