Läätsesupp ja lauguleivad

Vahelduse mõttes tegin suppi. Seekord lihavaba läätsesupp. Päris korralik potitäis tuli tegelikult. Nih, mis ma sinna siis võtsin ka.. mmm..

2 dl pruune läätsesid
3 porgandit
pool värsket peakapsast
3 tomatit
2 küünt küüslauku
1 spl garam masala maitseainesegu
2 spl lahjat sojakastet
1 puljongikuubik
sorts oliiviõli, soola
Läätsed pese ja pane 30 minutiks likku. Siis pane keema, keeda läätsesid ca 15 min, ma korjasin vahepeal tekkinud vahu ka igaks juhuks ära. Siis juurde tükeldatud porgand, keeda veel ca 10 min. Siis kapsas, tomat ja maits
eained ning hauta veel ca 10-15min. Ja peakski valmis olema.

Juurde tegin küüslauguleibu, ahjus.

Võta sõltuvalt leiva kogusest oliiviõli, sinna sisse pigista paar küüslauguküünt ja soola, sõltuvalt leiva kogusest ja maitseelamuse soovidest. Lase “marinaadil” natuke tõmmata, siis kasta leivatükid sealt läbi, ahjupannile ja kuskil 220 kraadi juures 10-15 min, olenevalt sellest kui krõbedaid soovid. Kui leivad valmis siis soovitaksin majapidamispaberile nõrguma panna, muidu jäävad liiga õlised.


You may also like...

1 Response

  1. Anonymous says:

    fartfest :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *