Kõrvitsasupp kukeseentega

On kõrvitsahooaeg ja retsepte kõrvitsast sajab sisse uksest ja aknast. Nagu ka kõrvitsaid. Lugesin just Nami-Nami foorumist, et kellelgi oli aias valminud 63 (!) kõrvitsat. Üksjagu tegemist tuleb tal nendega, ma ütleks.
Meil nii palju neid sel aastal kõrvitsaid ei ole aga mõni ikka leidub. Sel aastal oli kodune kõrvits kuidagi eriti kollane ja magus. Osa sellest otsustasin supiks teha koos maitsvate lehterkukeseentega, mida meil metsast õnnestust lademetes leida.
See supp on vaheldus vürtsikatele ja teravatele suppidele, hea mahe ja ürdine. Maitsev, siidjas ja tervislik.

umbes pool kilo puhastatud kõrvitsakuubikuid
1 sibul
1 küüslauguküüs
veidi oliiviõli
1 tl punet
1 tl majoraani
1 dl 35% koort
1-1,5 l köögiviljapuljongit
200 gr kukeseeni
soola-pipart

Haki kukeseened ja prae kuival pannil kuni seentest on enamus vedelikku eraldunud. Aseta kõrvale. Tükelda sibul ja küüslauk, prae potis vähese õliga, lisa maitseürdid ja kõrvitsakuubikud. Vala juurde umbes pool puljongiost ja hauta kaane all keskmisel kuumusel umbes 20 minutit. Kui kõrvitsakuubikud on murenenud, püreesta potisisu sauseguriga. Lisa koor ja maitsesta soolaga. Lisa puljongit nii palju, kui vedelat suppi just soovid. Sega sisse kukeseened ja serveeri.

 

You may also like...

2 Responses

  1. Mari-Liis says:

    Väga zen supifoto:) Tõeliselt puhas ja rahulik.

  2. Kärt says:

    Aitäh! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *