Porgandikotletid

Millal te viimati stuuvitud porganeid saite? Ainuke asi, mis mulle selle roa juures meeldib, on selle nimi. Stuuuuuuvitud. Stuuvitud porgandid. Proovige seda valjult välja öelda. Naljakas. Minumeelest vähemalt küll on. Stuuvitud. Mulle pole need kunagi maitsenud aga ma mäletan, et kui väike olin, siis mu vanaema tegi neid tihtipeale. Suur kausitäis piimakastmes porgandeid, mul tulid judinad selle peale alati, kui see lauale toodi. Aga kui mul ükspäev porgandite isu peale tuli, mõtlesin hoopis, et teen kotlette. Need pole naljaka nimega aga selle-eest maitsvad.

500 gr porgandeid
300 gr kana hakkliha
2 spl täisterajahu
tshillihelbeid
soola, musta pipart

Riivi porgand, sega kokku hakkliha ja jahuga, maitsesta. Prae madalamal tulel pätsid pruuniks, soovitavalt kaane all, et porgand natuke haududa saaks.

Te kindlasti imestate, miks ma muna ei kasutanud. Tegelikult sellepärast, et mul oli kodust munad kogemata otsa saanud aga muna pole siia üldse vajagi. Pätsid hoidsid väga kenasti vormi. Usun, et kui kasutada segu- või veisehakkliha, tuleks 1 muna siiski lisada, sest kana hakkliha on hoopis teistsuguse, siduvama konsistentsiga.
Kõrvale kodujuustusalat värske kurgi ja rohelise sibulaga, kui kotlette jääb üle, sobivad need hästi võileivale.

You may also like...

5 Responses

 1. Pille says:

  Stuuvitud porgandeid pole proovinud (mulle meeldivad porgandid veel krõmpsuvatena), aga stuuvitud kapsas on mõnus. Alles hiljuti tegin :)

 2. Anna-Liisa says:

  Martin teeb sarnaseid kotlette, aga liha asemel kasutab pudruriisi. Pole kah muna vaja :)

 3. Evelin says:

  Sa lõhkusid mu maailmapildi praegu täielikult! Kas stuuvitud porgandid on tõesti piimakastmes? Jummel küll, minu üks lemmiktoitudest, vanaema ‘stuuvitud porgandid ja kaalikad’, käib igatahes hapukoorega. Pole kunagi sele armsa sõna peale nagu rohkem mõelnud :/

  Porgandikotlette olen ammu mõelnud teha, aga pol enagu jõudnud! Tavaliselt ikka suppi ja putru…

 4. Maru says:

  Minu lemmiksõna on Pontšik!
  Porgandistuuv on kõige imelisem noortest porganditest – suussulavalt magus. Ja natukene piparmündi lehti sisse…mmm.

 5. Kärt says:

  Pille, sellisest söögist polegi ma enne kuulnud.
  Evelin, vabandust :(. Igalühel omad nõksud asjadel juures, nagu ikka. Aga ega ma neid stuuvitud asju pole saanud ka sellest ajast kui pisi-pisike olin. Ei isuta ka, ausaltöeldes :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *