Bulgurisalat

Et põhjendada, miks ma siia nii vähe viimasel ajal kirjutan, siis pean jälle tunnistama, et mul on ideedepuudus. Ma lihtsalt teen asju, mida ma juba kordi ja kordi varem teinud olen, midagi uut kuidagi ei torka pähe ega sirvides ajakirju või veebi ei tundu peaaegu ükski asi mulle eriliselt vapustavana. Kuigi, eelmine reede tegime superhead pardifileed tüümianikaramelliga, mis oli tõeline maitseüllataja. Kahjuks aga ei saanud sellest roast üldse head pilti ja seda kastet pean teiega mõni teine kord jagama. Aga isegi seda retsepti ei otsinud mina välja. Ei teagi, mis apaatsus mind tabanud on.
Otsin sellised asju, mida õhtul ruttu ja suurema vaevata valmis saaks ja õnneks tuleb selpuhul alati appi GoodFood. Ka tänane retsept on sealt pärit. Eriliselt lihtne ja kiire salat, eriti just neile, kellel soojad suhted bulguri või kuskussiga. Mul kuskussiga eriti soojad suhted ei ole, mul õnnestub see peaaegu alati üle “teha”, jääb klompi ja liiga pehme. Tähendab, maitse meelib küll aga ise ma seda õigesti teha ei ole veel suutnud. Sellepärast meeldib mulle bulgur rohkem, see on suurema teraga ja palju lollikindlam valmistada. Retsept pärit siit.

100 gr bulgurit
200 ml puljongit
1 paprika
1/2 kurki
50 gr fetat
2 spl pestot
2 spl röstitud piiniaseemneid

Vala kuum puljong bulgurile, kata anum toidukilega ja lase tõmmata umbes 20 minutit. Haki kurk ja paprika, rösti piiniaseemned soojal pannil. Eemalda kausilt kile, sega bulgurile juurde kurk ja paprika, pesto ja seemned. Kõige peale puista feta ja sega salat läbi. Sobib ideaalselt kana kõrvale või siis eraldi lihavaba söögina.

You may also like...

1 Response

  1. Pesukaru says:

    Vast on vaja kevadet lihtsalt. Siis mõte jookseb paremini :)

    Anna-Liisa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *