Kalasupp

Kalasupp

Olen selle kalasöömise viimasel ajal päris tõsiselt käsile võtnud. Eriti, kui viimane kord kogemata topelt kogus ostetud sai. Aga ega ma ei kurda, skrei on väga hea kala, tee temaga mida tahad. Paneeri, prae niisama võis, tee suppi. Veel on mul plaanis teha kalakarrit. Sellest ühest ja samast fileest, kujutate ette jah.
Skrei on norra tursk, mille hooaeg kestab jaanuarist aprillini ning on erakordselt tervislik – 100g-s on 75kcal, millest valku 17 g, rasva 1 g ja süsivesikuid 0 g. Ja muidugi maitseb ta võrratult hästi. Seega, teie ees on üks kiire kalasupp, mis valmib umbes 20 minutiga.

2 l köögiviljapuljongit
1 väiksem porru
200 g brokkolit
1 keskmine porgand
2 dl rohelisi herneid
200 g tursafileed
100 g kooritud krevette
2 spl sidrunimahla
0,25 tl jahvatatud valget pipart
1 tl fenkoliseemneid
2 spl hakitud tilli
maitse järgi soola

Lase puljongil keema tõusta, lisa sool, fenkoliseemned, tükeldatud porru ja porgand, keeda 5 minutit. Seejärel lisa tükeldatud brokkoli ja herned, lase supil uuesti keema tõusta. Lisa kalafilee tükid koos krevettidega, maitsesta valge pipra, hakitud tilli ja sidrunimahlaga. Keeda paar minutit, kuni kala on valmis. Maitse ja vajadusel lisa sidrunimahla või soola.

Kalasupp Kalasupp Kalasupp Kalasupp

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *