Kõrvitsasupp apelsini ja suitsujuustuga

Mul on alates eilsest uued aknalaua kaunistused. Söödavad on nad ka. Igaüks ootab oma järge. Saime nimelt maalt 3 kõrvitsat. Sellist keskmist, mitte päris nunnu-mõõtu mürakat. Mõistlikkuse piires ühesõnaga. Ja tegelikult saime ühe nunnu-mõõtu veerandiku ka, selle tegingi supiks. Õnneks on PeZ lõpuks leppinud püreesuppidega ja tundub, et need on lausa talle meeldima hakanud. Selle üle on mul ainult hea meel, sest pikka aega oli meil võitlus selle pärast, kas teha supp tükkidega või mitte.
Kuna mul oli kõrvitsat nii palju, ei hakanud ma sinna nö. täiteks panema ühtegi teist köögivilja aga nagu paljudes retseptides kirjas on, võib sinna lisada nii kartulit kui kaalikat kui porgandit või millist iganes juurikat.
Sellest kogusest saab 5 keskmist portsjonit.

umbes 1 kg puhastatud, tükeldatud kõrvitsat
~0,75-1 l puljongit
3-4 küüslauguküünt
280 gr suitsujuustu
0,5-1 apelsini mahl
soola

Keeda kõrvits ja küüslauguküüned puljongis pehmeks, vala osa vedelikust kuumakindlasse anumasse. Püreesta saumiksriga kõrvits ja lisa parasjagu niipalju vedelikku, kui vedelat suppi soovid. Lisa tükeldatud suitsujuust, lase mõni minut sulada ja püreesta kuni juust on supiga segunenud. Nüüd lisa maitse järgi apelsinimahla, sega ja serveeri paari tilga kõrvista- või oliiviõliga.

Meespool soovib võimalusel supile peale ilmselt veel krõbedat peekonit või mingit muud lihalist. Supp ise on hea kerge, lihtne teha (eriti siis, kui keegi eriti tore ja armas su eest kõrvitsa puhastab ja tükeldab) ja mõnusalt kreemine. Patustajad võtavad kõrvale veel krõbedat, ahjusooja saia.

You may also like...

3 Responses

  1. Ragne says:

    Mina pole oma meest veel püreesupi usku pööranud,,,,nii kahju:(

    Aga see supp ajab siin õhtul kõhu nii tühjaks, et peaks lausa külmkapi juurde kiikama:)

  2. kurimuri says:

    Minu isa, kes on tõeline "pekki ja kartulit" tüüpi mees ning kelle suurim kiitus söögile on "normaalne!" seda suppi SÕI JA KIITIS! :D Tõesti maitsev – mu täielik uus lemmik. Samas näitas isale ka, et kõrvitsast annab ka midagi head teha. Aitäh retsepti eest!

  3. Anonymous says:

    Ma tegin sama suppi, kuid ei lisanud küüslauku. Puljongikuubikut panin väga vähe ja üldse polnukski vist seda vaja olnud. Küll aga lisasin pakendamiseks veidi mannat ja tulemus oli tõepoolest suurepärane!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *