Röstitud tomatid

 

Kui veel hoidistamisest rääkida, siis ka tomatid meeldivad mulle väga. Kui esimesest toodud paarist kilost keetsin kokku pastakastme põhja siis teisest paarist kilost tahtsin teha röstitud tomateid, inspiratsiooni andis mulle selleks Ragne samasisuline retsept.
Need on ideaalsed saia või leiva peal, kastmetesse ja suppidesse.

~2 kilo küpseid tomateid
6-7 küüslauguküünt
peoga punet
soola
oliiviõli

Viiluta tomatid, aseta ahjuplaadile teineteisele võimalikult lähedale, puista peale sool ja pune. Aseta tomativiilude vahele purusklitsutud ja kooritud küüslauguküüned ja nirista üle oliiviõliga. Küpseta 110°C ahjus 3-4 tundi. Pane küped tomatid purkidesse ja säilita külmkapis.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *