Nektariinimoos

Käimas on hoidistamise hooaeg ja kui aus olla, siis kulinaarse poole pealt meeldib ka mulle sügis kõige rohkem. Siis on kõikvõimalikke maitsvaid köögi- ja puuvilju saadaval, kõigil on millegi “uputus” ja ma tavaliselt aitan hea meelega neid uputusi lahendada.
See moos ei ole tingitud ei uputusest ega kodumaisest sügisest vaid mu suurest armastusest nektariinide vastu. Hetkel võib tunduda tõeliselt ketserlik osta poest nektariine ja need moosiks keeta aga vabandust, mulle tõesti-tõesti maitsevad need viljad. Kui sõbranna ütles, et tegi endale talveks paar purki virsikumoosi, siis läks ka minu pea kohal pirn põlema ja mõtlesin, et muidugi!

1,5 kg kividest puhastatud ja tükeldatud magusaid nektariine
400 gr moosisuhkrut või tavalist suhkrut + 30 gr pektiini
1 dl vett
1 spl brändit või rummi
1 spl vaniljeekstrakti
1 spl sidrunimahla (soovi korral)

Pane kõik koostisosad potti, lase keema tõusta. Keeda moosi madalal kuumusel umbes 15 minutit, koori pinnale tekkiv vaht. Vala kuum moos steriliseeritud purkidesse ja pane nad “pea tagurpidi” jahtuma.
Sidrunimahla lisamine on soovituslik, kui sulle maitseb pehme ja nn. ümara maitsega magus moos, siis ära tee seda.

You may also like...

3 Responses

  1. Kärt says:

    Oi, ma seda ei teadnudki. Aga kui kristalselt aus olla, siis ma ei kasutanudki moosisuhkrut vaid tavalist suhkrut pluss pektiini (Mikaado), mida väikestes pakikestes poes müüakse. Mulle lihtsalt tundus, et moosisuhkru kasutamine on nagu lihtsam aga ilmselgelt pole see eriti hea mõte

  2. Maru says:

    Ja kui ilusa ja kollase moosi oleksid saanud, kui naha eemaldanud. Ma valgete virsikutega olen seda vaeva paar-kolm korda sel aastal näinud – aga tulemus on seda väärt olnud. Hele-hele kollane ja kumav!

  3. Kärt says:

    Mulle just meeldivad need nahatükid seal, annab mõnusat tekstuuri :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *